Można nie jeść w ogóle, ale nie można jeść źle

Salvador Dali

Jak wiemy Orka to ssak, nie ryba. I w rzeczy samej nasza „Orka” może nie powinna mieć nazwy „Orka”.
Jest tu jednak pewna tajemnica. Ta nazwa nie wywodzi się od tego przepięknego ssaka, lecz od ciężkiej pracy – CZYLI ORKI. 

Praca z rybami i owocami morza nie ma świąt i niedziel, nie ma długiego spania i późnego wstawania.
To produkt, który wymaga szczególnej troski i dbałości.

Przygodę z rybami zaczęliśmy już 32 lata temu, która miała być na chwilę, a trwa do dziś. Tę przygodę rozpoczęli rodzice Wojtka i Moniki, państwo Maria 
i Władysław Jaworscy, którzy z czasem oddali swój biznes w Wojtka ręce.


32

Tyle lat dostarczamy najświeższe ryby 
i owoce morza

4

W tym roku Restauracja Orka obchodzi 4. urodziny

Dziś ORKA to ogromny zespół zgranych ludzi.

Dzieci – wnuków, kucharzy, kelnerów, pomocy kuchennych i Pań ze zmywaka.

Każdego dnia oddają całe serca oraz moc ciężkiej pracy, aby Orka rosła w siłę.

Nasz Orka Team

Wojciech Jaworski

Człowiek z głową pełną marzeń i osobowością pełną charyzmy. Można go kochać albo kochać jeszcze bardziej. Jest człowiekiem, który nigdy nikomu nie odmawia pomocy. Restauracja Orka była jednym z wielu marzeń Wojtka, które udało się zrealizować.

Poza restauracją, Wojtek zajmuje się sprzedażą detaliczną i hurtową ryb i owoców morza, dostarczając towar w każdy zakątek naszego kraju. Restauracja Orka jest jednym z wielu jego projektów i na pewno nie ostatnim.

Monika Jaworska

Menadżerka restauracji, siostra Wojtka. Kobieta ,,do tańca i do różańca” – wielozadaniowa. Tego samego dnia potrafi kilkukrotnie zmieniać stanowiska – od pracy w biurze, po pomoc kelnerom czy kucharzom. Pełna empatii do ludzi i zwierząt, wyjątkowo cierpliwa, 
a zarazem uparta w dążeniu do celów.


Dawid Wojdat

Dawid szef kuchni z 20 letnim doświadczeniem w gastronomii, konsekwentny w swoich działaniach, perfekcyjne zorganizowanie to Jego drugie imię. Specjalista kuchni śródziemnomorskiej i hiszpańskiej. Wolny czas spędza aktywnie, na siłowni, jeżdżąc rowerem lub biegając.

Jarek Vojtiuk

Kreatywny szef kuchni, nie boi się wyzwań oraz eksperymentowania z rybami i owocami morza-kulinarny poeta. Specjalista od kuchni “fusion”. Wolny czas uwielbia spędzać ze swoim pieskiem, tak samo jak w kuchni w życiu prywatnym jest artystą, uwielbia malować i tworzyć obrazy.

Zapraszam do naszej przytulnej restauracji, gdzie każdego dnia tworzymy nietuzinkowe dania. Nasze menu to bogaty wybór propozycji kulinarnych, z których każdy znajdzie coś dla siebie – od świeżych ryb po delikatne przekąski z owoców morza.

Wojciech Jaworski Właściciel Restauracji Orka

Do Orki
możecie wpadać

ze swoimi pupilami!